1685 må vel kunne kalles et godt år i musikkhistorien – intet mindre enn tre av barokkens giganter er født i dette året: Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Händel og Domenico Scarlatti.

Godt plassert midt i barokktiden, er årstallet 1685 like greit navnet for Oslos nye serie med barokk-konserter. Vi bruker flere vakre lokaler: fredelige Akershus slottskirke, som med sin varme og klare akustikk og et førsteklasses orgelpositiv i barokk stemming er som skapt for barokkmusikk, moderne og kule Sentralen i hjertet av byen og ærverdige Gamle Aker kirke, en av Oslos eldste bygninger.

Barokkensemblet Oslo Circles er vertskapet for serien, og har med seg gode venner og barokk-kollegaer.

I seriens andre sesong presenteres det stadig rikelig med musikk av Johann Sebastian Bach:

både alle 6 cellosuiter i én konsert med plateaktuelle tidligmusikk-stjerne Mime Brinkmann (barokkcello), og senere i sesongen Bachs mesterverk og testament Die Kunst der Fuge md Oslo Circles – sjeldent spilt , så skynd deg og sikre deg billetter! Luttvirtuosen Jadran Duncumb presenterer også musikk av Bach, kombinert med Silvius Weiss, spilt i Akershus slottskirkens glassklare akustikk!

Oslo Circles har siden sin oppstart i 2015 spilt seg inn i hjertene til publikumet sitt, både i hjembyen Oslo og på sine gjestespill i inn- og utland. Musikerne er etablerte og ledende musikere i det skandinaviske og internasjonale barokkmiljøet, og man finner dem også igjen i de internasjonale gruppene som Concerto Copenhagen, B’Rock, Academia Montis Regalis, Barokkanerne, Barokksolistene, Akademie für Alte Musik Berlin og mange flere. Hvert medlem i ensemblet kommer opprinnelig fra et annet land, og bidrar dermed med sin personlig egenart og musikalsk bakgrunn. Sommeren 2017 hadde Oslo Circles sin kritikerroste internasjonale debut ved Froville Festival i Frankrike og i 2018 spilte Oslo Circles inn sin første CD for SIMAX, One Charming Night (med kontratenoren David Hansen) med arier og teatermusikk av Henry Purcell. Flere CDer er i planlegging, og konsertplanene for 2019 og 2020 inkluderer konserter i Kroatia, Japan , Italia og Belgia.

Velkommen til barokk-konsertene!

Jeg gleder meg til å se dere!

 

 

 

Astrid Kirschner

Signatur rød_2x.png
Asset_1_rød_4x.png