Mime-Brinkmannbw copy_edited.jpg

J. S. BACH: 6 CELLOSUITER

24. November  // 19:00 // Akershus slottskirke, Oslo

Musikk av Johann Sebastian Bach

Mime Brinkmann, barokkcello

24/11

En Bach-sensasjon i Oslo!

Barokkcellisten og tidligmusikk-spesialisten Mime Brinkmann spiller alle 6 cellosuiter av Johann Sebastian Bach på barokkcello! 

Mime Brinkmann selv ser de 6 suitene som en beskrivelse av det menneskelige livet:

• Suite I begynner i uskyldig G-dur, det berømte første preludiet minner oss om bølgene i havet, Mother Nature som gir oss liv.

• Suite II i d-moll er full av kamper, frustrasjon og forvirring, som en ungdom på vei til å bli voksen. • Suite III i C-dur er kraftfull, full av glede, og fryktløs hele veien.

• Suite IV i Ess-dur: en grandios og moden avskjed fra livet, full av visdom. Sarabanden står for den store solnedgangen: en rød-oransje himmel som ingen kan holde opp. Etter det er det mørke:

• Suite V: begynner med dødsklokker (Todesglocken), og dødens dans Dance Macabre med sin hysterisk latter av skeletter. Suite V spilles i skordatura (en annen stemning) som gir suiten et noe demonisk preg.

• Suite VI: spilles på en 5 -strengs violoncello piccolo. Hva ser vi, hva hører vi etter døden? Som cellister spiller vi Bachs cellosuiter fra ganske ung alder. På mange måte blir det vår livsreise, og nå også ditt livs reise.

Om kunstneren: Etter Mime Brinkmanns diplom på moderne cello ved Toho Gakuen School of Music i Tokyo, spesialiserte hun seg innen historisk fremføringspraksis på barokkcello og viola da gamba ved Royal Conservatory i Den Haag /Nederland, og avsluttet med solistdiplom. Hun var prisvinner i den første 'Concorso Internazionale Romano Romanini per strumenti ad arco’ (Brescia, Italy; formann Gustav Leonhardt) i 1995 og den første cellisten som vant solistprisen ved Concours Musica Antiqua Brugge (Belgia) i 1996. Hun er et aktiv medlem og solist med ledende tidligmusikkgrupper verden rundt, og har deltatt i turnéer, festivaler, operaproduksjoner og CD-innspillinger med ensembler som La Petite Bande, Bach Collegium Japan, Tafelmusik Baroque Orchestra, Apollo’s Fire – the Cleveland Baroque Orchestra, Concerto Copenhagen, Paul Hillier’s Theatre of Voices, Oslo Circles, Barokkanerne og Barokksolistene. Hun har deltatt i mange CD-innspillinger og spilte i 2016 hennes CD 'Cello Rising' (BIS-2214), med fargerik repertoar fra de 100 første årene av celloliteraturen - til strålende kritikker. Mime Brinkmann gir også mesterklasser og underviser orkestre på festivaler verden rundt. Hun lever i Stockholm hvor hun er medlem i Drottningholm Barokkorkester og underviser barokkcello ved det Kongelige Musikkakademiet i Stockholm. Høsten 2019 har hennes CD med alle 6 Bach-suiter blitt lansert. Konserten er en del av 1685-barokkserien og er støttet av Norsk Kulturråd og Oslo kommune.

 

Mime Brinkmann, barokkcello